fredag den 10. juni 2016

Vegetarisk og vegansk mad Del 2

Denne gang er det tid til at aflive (endnu) en myte.
"Jamen de fleste af de almindelige retter jeg plejer at lave, kan jeg ikke længere lave som vegetar eller  veganer"... Forkert!

Her en NEM og HURTIG udgave af lasagne.
Bemærk, det er lagt vægt på nem og hurtig. Ønsker man at lave den mere hjemmelavet og måske lidt sundere, ja så er det bare at springe ud i det og lave det fra bunden.

Det skal du bruge:
1 glas Dolmio lasagne sauce.
2 fed hvidløg.
2 små eller 1 stort løg.
2 pakker Anama vegansk "kød fars". Quorn har lavet en vegetarisk udgave. I praksis fungerer de lige godt.
En smule kokosolie (andet stegeolie kan fint bruges).
2 pakker friske lasagneplader.
1 pose almindelig revet smelteost. Prøv evt. om du kan få fingrene i f.eks. Atrid Och Apornas veganske smelteost. Osten kan fint helt udelades.

Hak løg og hvidløg og lynsteg det.
Tilsæt dit "plante kød" og lad stege i gryden i 5 minutter. En af fordelene ved "plantekød" er at det ikke skal gennemsteges.
Tilsæt Dolmio lasagne sauce.
Lad simre i 10 min.

Smør et tyndt lag sauce i bunden på en mellemstor bradepande.
Fordel herefter lasagneplader, "kødsaucen" og smelte ost i lag.

Bag 30 minutter ved 180 grader over/under varme.

Thats it.
Du kan snyde selv den mest hardcore kødspiser med denne lasagne!







Fifs:

- "kødstykkerne" kan for nogen være lidt store. Ønsker du dem mindre, så lad dem tø lidt op inden brug, og hak dem i mindre stykker.

- Tilsæt evt. lidt oregano, salt, chili til saucen.

- Byt evt. den ene pakke "plantekød" ud med røde linser, grønne linser, hakkede kikærter eller hakkede kidneybønner.


Jeg har serveret en Quinoa Tabbouleh til. Opskriften på denne kommer på et senere tidspunkt.

























Ingen kommentarer:

Send en kommentar