Vel er det lidt tid siden. Det fortjener alligevel en plads her på vores blog.
Onsdag d. 12. november 2014 blev en stor dag for alle os, som ønsker mindre kød på menuen!
Onsdag d. 12. november 2014 blev en stor dag for alle os, som ønsker mindre kød på menuen!
Der
er flere grunde til at det er imponerende.
1.
Maden i sig selv er lækker og indbydende.
2.
Pigerne bag Mikuna er ikke udstyret med årelange gastronomiske
uddannelser og blær som f.eks. Michelin stjerner på cv´et.
3.
Denne tid byder på et hav af spisesteder, som markedsfører sig på
den noget videre forskruede ide om at paleo kost er den "rigtige
spise". Dette med begrundelse i at det er "naturlig mad"
og "sådan vores forfædre levede". Jeg vil ikke gå dybere
ind i dette emne, af flere årsager. Dels fordi jeg helt
grundlæggende ser det som en ideologi, der har det primære formål
at "retfærdiggøre" den danske livsstil med røde bøffer
og bacon. Dels fordi jeg anser det for totalt ligegyldigt, hvordan
man levede for 50.000 år siden. Det der betyder noget, er hvordan vi
lever i dag og hvilke udfordringer vi står over for!
Når det skal nævnes her, er det fordi at det er ganske imponerende, at Mikuna henviser flere af de kødfikserede steder til lavere pladser på listen. Det er simpelthen imod alle ods, at man i "bacon land", midt i en paleo-storm, snupper den 1. plads!
På anmelder siden ser man lidt af hvert. Dog fremstår de fleste anmeldelser positive og de tager i mod stedet med åbne arme. Hvilket også er en sejr i sig selv.
Når det skal nævnes her, er det fordi at det er ganske imponerende, at Mikuna henviser flere af de kødfikserede steder til lavere pladser på listen. Det er simpelthen imod alle ods, at man i "bacon land", midt i en paleo-storm, snupper den 1. plads!
På anmelder siden ser man lidt af hvert. Dog fremstår de fleste anmeldelser positive og de tager i mod stedet med åbne arme. Hvilket også er en sejr i sig selv.
Hvis
man bruger lidt tid på det, vil man også opleve ,at der er
anmeldere som simpelthen ignorerer stedet.
Jeg
oplevede også at støde ind i en anden spiseguide i Aarhus, som
bruger mere tid på at være forarget over at restauranten "Kød"
ikke er blandt de nominerede, frem for at anerkende at der for første
gange nogensinde (tror jeg) er et vegansk spisested med i opløbet.
Den samme anmelder for den pågældende side, bruger blandt andet som
argument, at "Kød" har imponerende 7500 likes på deres
facebook side. Det fortæller desværre en del om anmelderes
forudindtaget holdning, samt hans manglende evne til at nuancere.
Lige så lidt retvisende det er, at "Kød" har fået 1
stjerne fra en masse sure vegetarer og veganere, lige så lidt
retvisende er det, at de har fået 7500 likes på facebook. Mon ikke
langt de fleste likes er fra folk der blev provokeret af “veganer
stormen” i mod “kød”, samt folk der er bange for at deres
udsigt til bacon er i fare?
Hvis
man i øvrigt bruger lidt tid på at gennemgå den pågældene
anmelders artikler, står det meget klart at kød er helt elementært,
for at et sted er værd at tale om. Han holder sig end ikke tilbage
for at nævne foie gras som en delikatesse.
Hvorfor giver jeg i det hele taget opmærksomhed til dette, i et indlæg der skal handle om Mikunas flotte indsats?
Fordi ovenstående netop gør det ekstraordinært flot, at Mikuna på den måde har formået at vinde indpas i såvel medier som folkemunde.
Der kan være delte meninger om hvad det vil sige at anmelde et spisested. For nogen handler det alene om maden, for andre handler det en del om atmosfæren. For andre igen, og heldigvis er den trend voksende, handler det også om bæredygtighed, kærlighed og den "samlede følelse". Det sidstnævnte, kombineret med lækker mad, gør uden tvivl at Mikuna fortjener et stort bifald.
Tillykke til pigerne bag Mikuna, tillykke til alle dem der nyder at spise grøn mad ude og tillykke til dyrene og miljøet! :)
Se mere her: http://www.aoa.dk/restaurant-og-cafe/mikuna
Hvorfor giver jeg i det hele taget opmærksomhed til dette, i et indlæg der skal handle om Mikunas flotte indsats?
Fordi ovenstående netop gør det ekstraordinært flot, at Mikuna på den måde har formået at vinde indpas i såvel medier som folkemunde.
Der kan være delte meninger om hvad det vil sige at anmelde et spisested. For nogen handler det alene om maden, for andre handler det en del om atmosfæren. For andre igen, og heldigvis er den trend voksende, handler det også om bæredygtighed, kærlighed og den "samlede følelse". Det sidstnævnte, kombineret med lækker mad, gør uden tvivl at Mikuna fortjener et stort bifald.
Tillykke til pigerne bag Mikuna, tillykke til alle dem der nyder at spise grøn mad ude og tillykke til dyrene og miljøet! :)
Se mere her: http://www.aoa.dk/restaurant-og-cafe/mikuna
Mikunas smørrebrød:
HønseFRIsalat med karse
FiskeFRIfilet med remo, dild og caviart
Veggadelle med rødkål og agurkesalat
Spejsypølse med remo, agurkesalat og løg.
|
Mikunas Chili´n:
Chiligryde med salsa picante + soya yoghurt og koriander.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar